home de camping omgeving toeristische tips tarieven  routebeschrijving

      

Graag bieden we u informatie over allerlei mogelijke uitstapjes in de omgeving van onze camping.Bezoekerscentrum De Wieden te St. Jansklooster
Bezoekerscentrum de Wieden te St. Jansklooster is van april t/m oktober geopend op dinsdag t/m zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur. In de maanden juni t/m augustus zijn ze ook op maandag geopend van 12.00 tot 17.00 uur. In deze periode varen excursieboten vrijwel dagelijks door de Wieden naar prachtige plekjes.
    tjasker

Orchideeënhoeve te Luttelgeest
Dit moet u gezien hebben! Hele bijzondere locatie met duizenden soorten orchideeën in prachtige aangelegde tropische tuinen, en de grootste vlindertuin van Europa
    orchideeënhoeve


Het Hildo Krop Museum.
Dit museum is sinds 2007 gehuisvest in villa Rams Woerthe te Steenwijk. De beneden verdieping en een groot deel van het souterrain bieden onderdak aan een bijzondere collectie werken van Hildo Krop. (1884-1970).
Ook de villa is te bezichtigen. Deze is gebouwd in Jugendstil. Aan het interieur is veel aandacht besteed, met meubels en afwerkingen in uiteenlopende stijlen. Het grote glas-in-lood raam in het trappenhuis is één van de art nouveau-pareltjes van Rams Woerthe.
   

Museum Schokland
Voormalig eiland in de Zuiderzee. In historische kerk en woningen is een binnen- en buitenexpositie over ontstaan en vergaan van het eiland, en de drooglegging van de Noordoostpolder.
    schokland

Museum Urk het Oude Raadhuis
Museum over het Urk van vroeger en nu met aandacht voor klederdracht, dialect en visserij. Daarnaast oude authentieke Urker woning van begin van de vorige eeuw.

    het oude raadhuis op urk

Wouda Stoomgemaal
Het grootste stoomgemaal ter wereld maakt indruk. Het gemaal van bijna 100 jaar oud wordt nog steeds ingezet en kan per dag zo'n 6 miljoen m3 water verplaatsen.
    wouda stoomgemaalhome