home

de camping omgeving toeristische tips tarieven  routebeschrijving

Zoals al kort in de intro beschreven is er veel te beleven in en rondom Blokzijl. Blokzijl trekt elk jaar weer veel bezoekers. Het oude havenstadje was vroeger gelegen aan de Zuiderzee, maar met de drooglegging van de Noordoostpolder kwam hier een einde aan. Dat Blokzijl veel handel dreef met Amsterdam is nog goed te zien aan de stijl van de huizen aan de haven.
                                                                   
  
haven van blokzijl
Blokzijl is een prachtig stadje, wat een bezoek meer dan waard is.
Met zijn prachtige haven en mooie gevels is het hier goed toeven.

En heb je geen zin om zelf te koken, dan zijn hier ook verschillende restaurants waar je heerlijk kunt eten.

Het grote herkenningspunt van Blokzijl is de Grote Kerk, die met haar toren letterlijk uittorent boven Blokzijl. De kerk is zeker een bezoek waard.

Wie meer wil weten van de historie kan terecht in museum "Het Gildenhuys"


 

Vanaf onze camping kunt u mooie uitstapjes met de fiets (of auto) naar de Weerribben en Wieden maken. Het bezoekerscentrum van De Wieden ligt op 3 km. afstand van onze camping.

giethoorn pontje bij jonen dwarsgracht


In St. Jansklooster en Vollenhove worden er ieder jaar twee prachtige bloemencorso's gehouden. Dit jaar is dat in St. Jansklooster op vrijdag 17 augustus en in Vollenhove op zaterdag 25 augustus. Een bezoek aan één van deze corso's is zeker de moeite waard. Verder is er op zaterdag 28 juli een gondelvaart in Dwarsgracht, op vrijdag 10 augustus in Belt-Schutsloot en in Giethoorn op zaterdag 25 augustus.


corso st.jansklooster
gondelvaart beltschutsloot
gondelvaart giethoorn
     

          
voor alle evenementen in de kop van Overijssel klik hier

                                    

home